I disse tider er det aldeles tjekket at iklæde sig sidste skoledag kostumer!

Mange steder i de europæiske kulturkredse iklæder skolebørnene sig sidste skoledag kostumer (http://dramashop.dk/drama/sidste-skoledag.htm), når de fejrer allersidste dag som elever. Det er begribeligvis for at højtidligholde, at den forbindende skoletid er overstået. Drengene og pigerne kan næsten ikke vente til det, og benytter timer på at spendere penge på dé helt ulastelige sidste skoledag kostumer. På min skoles allersidste skole dag gik jeg på kostskole, og sidste skoledag faldt netop sammen med, at mit fælles rejse endte. Mine venner og mine tanker cirklede af den grund om at måtte blive adskilt fra fantastiske venner, og jeg tænkte således absolut ikke på sidste skoledag kostumer. Men jeg vil egentlig også tilstå, at jeg ikke kan lide at bære hverken fastelavnskostumer (http://dramashop.dk/drama/fastelavnskostumer.htm) eller karnevalskostumer (http://dramashop.dk/drama/karnevalskostumer.htm). Derfor var dét virkelig ikke frygteligt for mig, at min allersidste skoledag handlede om at skulle farvel i stedet for at celebrere den allersidste skoledag på normal vis!

Vores familie kan erindre, at jeg som lille dreng egentlig attråede at klæde mig ud i fastelavnskostumer, men som jeg voksede, missede jeg passionen for udklædningstøj. De fleste mennesker kan pærelet se det grinagtige i fastelavnskostumer, men af en ikke kendt grund, har jeg ikke lige siden jeg var et lille menneske haft en interesse for karnevalskostumer. & dét er således heller ikke usædvanligt, at jeg kommer til en fest som den sørgeligst udklædte i de mindst idérige fastelavnskostumer! Og jeg må sande, at dét er uinteressant, når adskillige andre gæster har gjort sig umage. Ergo: fremover vil jeg forsøge at gøre det bedre, såsnart jeg bliver tilskyndet til fastelavnsfest, og købe nogle fantasirige karnevalskostumer.