Fordele, ulemper og andre overvejelser vedrørende gulvtæpper, parketgulv, laminatgulv eller trægulv

I mit og mandens vedvarende husforetagende med at rive ned og istandsætte vores aldrende murermestervilla er manden og jeg snart nået til valg af gulve til villaen. Vi foretrækker ureflekteret et flot trægulv - http://gulvlageret.dk/traegulve-1/ – , men så kan man såvel udvælge et dyrere parketgulv - http://gulvlageret.dk/traegulve-1/haro-155/ – , et mere prisvenligt laminatgulv - http://gulvlageret.dk/laminatgulve-12/gulvlagerets-billige-laminatgulv-99/ – , og hvorvidt mig og min mand eksempelvis ønsker gulvtæpper ved sengen, hvor ungerne og os skal stå og gå på nøgne tæer.

Manden og mig klarer alt det renoveringshalløj i detaljer for tiden. Tidligere inden min mand og jeg var nået til at vælge gulve, så overvejede vi bare trægulv som jeg og min mand var samstemmige i. Men så lærte vi at et styks trægulv er åbenbart ik bare er et trægulv. Næh nej trægulvet købes som laminatgulv, parketgulv eller massivt trægulv.

Vi er enige omkring at parketgulv placeret i fiskebensmønstre syner rigtig fint men samtidig dyrt. Men derimod har parketgulv en bedre slidstyrke som vi kan slibe ned når det er nødvendigt. Det kan man nok ikke så nemt når man vælger laminatgulv, der også kan være en kende forloren. Derimod kan man enkelt montere et laminatgulv uden forarbejde oven på det allerede liggende gulv og det behøver ikke lakbehandlingbehandling med sæbe eller lak. Herudover virker et stk laminatgulv til at være sikkert at passe.

Vi er blevet foreslået at tilstræbe en mere nytænkende gulvtype og matche det rå med bløde og varme gulvtæpper. Gulvtæpper syner evt. ikke synderlig håndterligt, nu manden og jeg gerne vil have et styks hund. Man kan samtidig diskutere at gulvtæpper er rart ved sengen.