Er det klogest at lede efter et huntonit eller et pergo gulv til vores kælderrum?

Jeg erindrer hyppigt de ualmindeligt mange gange jeg gik med min bedstefar i de steder, hvor de forsøgte at sælge eksempelvis et træfarvet pergo gulv - http://traekoeb24.dk/catalog/pergo-gulv.php, & et termotag , http://traekoeb24.dk/catalog/termotag.php, , eller de billige plushegn, som utallige kvinder siger er en klog investering, eller et særligt slags huntonit - http://traekoeb24.dk/catalog/huntonit.php, gulv, og trapezplader. Han var stor fan af at bruge usandsynligt mange formiddage i disse typer af butikker. Jeg on the other hand, kunne nævne mange andre ture, jeg langt hellere ville bruge min tid på. Men så alligevel nød jeg at spendere tid sammen med ham. Vi elskede at debattere vidt forskellige anliggender, og dét nød jeg enormt meget. Sådan som jeg kendte ham, var han en ivrig gør-det-selv mand, og han kunne lide at udvide sin horisont, og være på udkig efter et nyt slags pergo gulv eller et termotag til familiens udestue, eller også var han på udkig efter et plus hegn til legepladsen, eller udforskede markedet for trapezplader, mens han også lige afprøvede kvaliteten på sorte huntonit plader…

Jeg tilbragte en enorm del af min barndom i selskab med ham i de føromtalte forretninger. Og af den grund er disse eftermiddage det, jeg husker klarest fra mine første leveår. Jeg har virkelig mange gange spekuleret på, af hvilken grund, at han ik tjente til dagen og vejen igennem sin interesse. Han kunne eks. have investeret i sin egen forretning med salg af eksempelvis et såkaldt pergo gulv, termotag, plus hegn, huntonit brædder, eller trapezplader. Men han var glad for sit arbejde i Sparkassen, samtidig med at han værnede om alle sine projekter. Jeg har den anskuelse, at han følte en eventyrlig klarhed, når han spenderede tid på disse gør-det-selv projekter. Han var en livsklog mand, & således havde vi også virkelig adskillige eventyrlige timer i hinandens selskab. Det til trods for, at jeg ej fascineredes for eksempelvis en ny slags pergo gulv, termotag, plus hegn, huntonit brædder eller trapezplader. Jeg cyklede med ham til alle disse centre, og lyttede til ham fortælle røverhistorier fra sin opvækst, fordi jeg elskede ham!